Wat is non-dualiteit?

Als je nog overhoop ligt met jezelf, is er dan wel sprake van eenheid?
Als je steeds conflict zoekt met je omgeving, is er dan wel sprake van eenheid?
Of is eenheid het accepteren van alles wat is, zoals het is? Maar wie schiet daar dan mee op? Je buurman, je familie, je baas, d(i)e vreemdeling?
Is eenheid geen liefde en door liefde?
Het is opvallend hoeveel mensen genezen door vergeving, die anders waren opgegeven door artsen en ziekenhuizen. Zo ontmoette ik Jacolien Bakker, waarbij een oog blind was en een oor doof. Beiden beschadigd. Haar artsen konden er niets mee, na veel geĆ«xperimenteer!... ‘Sorry, we kunnen je niet helpen!’
Toen ging ze naar een genezingsdienst, van Jan Zijlstra, hier in Nederland. En werd op het podium direct genezen: een scheppend wonder vond plaats! Haar oog werd hersteld net als haar ene gehoor. Omdat ze haar hart openzette voor de allerhoogste liefde en bereid was echt te vergeven! Dit ging geheel spontaan, want ze kwam daar eigenlijk vanwege haar moeder, die geholpen moest worden… Ook Jan heb ik persoonlijk ontmoet en diverse andere mensen die genezen zijn op wonderbaarlijke manier.
Zo sprak ik met Lies:
Lies werd genezen van een enorm gezwel bij haar borst en arm, spierziekte en darm/buik klachten. Alles in 1x.
Zij vertelde me dat er gesneden moest worden in haar lichaam (het was echter geen kwaadaardig gezwel). Lies zag dat helemaal niet zitten! … Toen wilde ze dood.
Maar een stem zei tegen haar dat het allemaal goed zou komen. Als Hindoe volgde zij niet Jezus, want de stem bleek van hem te zijn. Vervolgens werd zij toen geleid om de teevee niet uit te zetten, die ‘toevallig’ aanstond maar te blijven luisteren. Daar verscheen toen ‘toevallig’ Jan Zijlstra op teevee en naar hem moest ze gaan: daar werd ze genezen!
Jacolien Bakker is een heel bekend ‘geval’ geworden. Zo is een ziekenhuis in Groningen een onderzoek begonnen. En doet de huisarts Dick Kruijthoff samen met de VU onderzoek naar ge-bedsgenezingen.
Ja, het klopt je hoort weinig of niets over dit soort zaken in de media, die jou liever blijven volstoppen met oorlog, geweld en vluchtelingen… En ‘natuurlijk’ alles over president Trump e.d.
Zoals de Boeddha ook al verkondigde vijfhonderd jaar voor Christus: ‘Haat verdrijft nimmer haat.’
Liefde is werkelijk universeel en de sterkst werkende kracht!


Reacties